Når jeg sover, tager mit hjerte på tur!

Når jeg sover, tager mit hjerte på tur!

28. september 2018 Ikke-kategoriseret 0

Det er ikke til at styre – og jeg elsker det!

Hver aften når lyset slukkes og jeg ligger i sengen ved siden af min mand, så har jeg for vane at lade dagen runde af i mit hoved.

Jeg finder alle højdepunkterne fra netop denne dag – de store og de små. Jeg trækker læring fra eventuelle bump eller irritationer. Takker dem og slipper dem løs, så de kan løbe frit – afsted – væk fra mig.

Jeg takker for alt, hvad jeg har oplevet, set og hørt. Jeg takker for, at jeg får lov til at ligge her i live, at mine børn ligger i hver deres varme seng. Jeg sender tanker og kærlighed til dem. Og til mine venner og familie, der er derude et sted. Til dem, jeg ser ofte og dem, jeg ikke ser så tit. Jeg sender kærlighed og tanker til dem, der var, men ikke er her mere. Og til dem, jeg ikke kender, men som kunne have gavn af en kærlig tanke.

Og så sker det…….i takt med at min mands åndedræt fylder rummet og mine tanker om gaverne i mit liv har grundfældet sig, så begynder mit hjerte at vokse og fylde.

Det åbner min brystkasse og flyder i en snigende strøm henover lagenet, strækker og udvider sig og omfavner min mand. Krammer ham og bliver der en stund med alt den kærlighed, der findes mellem os.

Og så ser jeg det. At hans hjerte gør det samme – selvom han sover. Jeg fornemmer at en dør i hans brystkasse åbnes, og jeg får øje på hans hjerte, der langsomt bliver større og sniger sig ud. Det sender varme smil til mit hjerte, der samler sig, hopper ned og løber ham i møde. Jeg mærker, hvordan vores hjerter danser sammen i skæret af gensynets glæde. De hopper afsted, smelter sammen og deler sig igen. Løber om kap. Jeg kan høre dem fnise. De hvisker og deler hemmeligheder. Jeg betragter dem, fornemmer dem og ønsker dem en god tur og lader mine øjne falde i og falder i søvn.

Sådan er det hver aften! Og måske netop derfor vågner jeg hver morgen med følelsen af kærlighed; til min mand, til verden, til livet og til den dag, jeg nu skal møde.

Hvad tænker du på før du falder i søvn?

Hvad laver dit hjerte, når du sover?

P.S. Det er ikke til at sige, hvad hjerterne oplever, mens jeg sover, men jeg tror, at de tager på tur. Finder andre hjerter, vækker dem og henter dem ud – smelter sammen og deler sig  – og tager på eventyr og dans hele natten. Om det passer, ved jeg ikke, men det er en dejlig tanke, ikke sandt?

Photo by Simon Migaj and Rachel Walker on Unsplash