Jeg har tabt tempoet i dag….

Jeg har tabt tempoet i dag….

16. november 2018 Ikke-kategoriseret 0

…fuldstændig tabt momentum og fart – netop som jeg egentlig skulle sætte farten op!

Sker det nogensinde for dig?

Det sker jævnligt for mig. Og nøj hvor har jeg kæmpet med den tilstand. Tidligere kunne jeg slet ikke være i min krop af irritation og rastløshed, når det skete.

Det driller mig stadig, når det dukker op. Også i dag. For i dag tabte jeg da fuldstændig tempo. Hvis det gik meget langsommere ville det hele gå baglæns – og det går faktisk lidt baglæns, sådan skråt nedad.

Men altså……det er så ikke slemt, når jeg tænker mig om. Faktisk er det ret fantastisk.

”Øhh, Liv, hvorfor er det fantastisk? Det er sgu da ufedt at tabe fart!?” Tænker du måske.

Og sådan tænkte, jeg også engang. Men i dag ved jeg, at det faktisk er kanon at tabe tempo, at stå der med let bøjede knæ og afvente. Bare vente. Give lov til at det hele går langsomt, stopper og går lidt baglæns.

For når jeg står der og afventer og opdager, at jeg faktisk er gået lidt ned i knæ – helt af mig selv, så skal jeg virkelig være opmærksom. Det er min krop der ved noget, som mit hoved ikke har registreret endnu.

Og nu bliver det sjovt! for det er i virkeligheden hele mig, der er ved at tage afsæt til et stort hop. Og det er netop så stort, at jeg skal koncentrere mig, fokusere og samle energi før jeg sætter af. Derfor skal jeg ned i knæ – for at få gavn af hele energien. Ligesom frøen før den hopper! Eller gazellen, haren eller højdespringeren eller som alle andre, der hopper.

Prøv det selv:

  1. Rejs dig op
  2. Hold dine ben strakte
  3. Hop så langt frem du kan med strakte ben

…?!

Prøv så igen – denne gang hopper du ved at bøje i knæene først.

YES! Jeg er helt sikker på, at du kom længere denne gang, am I right? Or am I right? Right?

Det er ufatteligt meget lettere at hoppe langt, hvis du starter med bøjede ben fremfor strakte.

Giver det mening? Hvis du ikke ligefrem prøvede det oppe på gulvet, kan du så i det mindste se det for dig?

Derfor – tip til dig:

Næste gang du føler, at du taber fart, så glæd dig. Få smilet frem! Og hjælp eventuelt dig selv ved at gøre følgende:

Se for dig, hvordan du taber fart, netop fordi du er parat til at give dig selv de bedste betingelser for det perfekte afsæt.

Bemærk det – måske havde du før slet ikke se, hvad det er du i virkeligheden tager det her perfekte afsæt for? Hvad det skal føre til? Gøre godt for?

Men du gør det uanset hvad! Din krop ved det nemlig godt – og ofte længe før dit hoved.

Forestil dig så, hvor højt, langt og hurtigt du hopper – tag det hele ind! Og forestil dig, fornem, mærk, føl og se med alle detaljer muligt, hvordan du lander – og ikke mindst hvor du lander.

Er det ikke bare fedt? Måske har du faktisk ved at gå med i legen accelereret dit hop, så du er kommet endnu længere end du ellers ville?! Blot ved at anerkende og være opmærksom. Vi ved det ikke. Og vi finder aldrig ud af det, men det er da en dejlig tanke, ikke sandt?